Uniek concert in het Concertgebouw Brugge - REQUIEM - Requiem, KV 626 van Mozart | Kreek’s Notebook van Kõrvits - Symfonieorkest Vlaanderen & Estonian Philharmonic Chamber Choir Dirigente: Kristiina Poska
- Voor dergelijke unieke concerten kunnen we best vroeg reserveren.
- We hebben nu al voor een groep kaarten besteld. Er kan nog bijbesteld worden zolang er plaatsen voorradig zijn. Indien interesse ... stuur een bericht naar Luc (zie hieronder).
- We kiezen voor Rang 1 kaarten. Normale prijs is 40 euro pp.Als groep kunnen we kaarten verkrijgen aan 32 euro pp.
- Stuur een bericht naar Luc Descamps (luc.langemark@gmail.com) of bel hem op 0476 544 716. Vermeld het aantal kaarten dat je wenst.
- We gaan er van uit dat je effectief het concert zal bijwonen. Gereserveerde plaatsen dienen we te betalen en kunnen niet zo maar geannuleerd worden.
- We houden je uiteraard op de hoogte van de praktische schikkingen (betaling, verplaatsingsmogelijkheid).
SYMFONIEORKEST VLAANDEREN
Al meer dan zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het Vlaamse culturele landschap. Met zestig geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde dirigenten brengt Symfonieorkest Vlaanderen zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme.
Chef-dirigent Kristiina Poska
Kristiina Poska (°1978) is een dirigent uit Estland. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent bij het Symfonieorkest Vlaanderen. Ze is de eerste vrouw om deze positie te bekleden. De internationaal gelauwerde Poska maakte tijdens seizoen 2018-19 haar succesvolle debuut bij Symfonieorkest Vlaanderen in een programma met werk van Stulens, Beethoven en Schubert. Ze treedt in de voetsporen van onder meer Seikyo Kim en Jan Latham-Koenig.
Estonian Philharmonic Chamber Choir
Als je zoekt naar de allerbeste koren ter wereld, dan kom je automatisch uit bij het Estonian Philharmonic Chamber Choir. Niet voor niets is het ensemble de laatste jaren vaste gast binnen onze klassieke programmering. Tõnu Kaljuste richtte het Estse koorinstituut in 1981 op, droeg twintig jaar later de leiding over aan Paul Hillier, waarna respectievelijk Daniel Reuss en Kaspars Putniņš de scepter zwaaiden. Sinds augustus 2021 is het stokje terug in handen van Kaljuste.
Mozart Requiem, KV 626
Het Requiem in d-moll (KV 626) is de laatste, onvoltooid gebleven compositie van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Slechts één onderdeel van zijn compositieproject van de toonzetting van de teksten van de Latijnse Missa Defunctorum (dodenmis of requiem, naar de beginwoorden van het introïtus) heeft hij zelf voltooid.
Mozart bedacht en schetste de hele Requiemcompositie vermoedelijk zowel voor als tijdens zijn laatste ziekbed in november en begin december 1791. Omdat het Requiem een bestelde compositie betrof, werd het werk op aandringen van Mozarts weduwe Constanze Mozart voltooid - het moest voltooid worden -, in eerste instantie door Joseph Eybler maar later, in zijn geheel, door Süßmayr, beiden vrienden en collega's van Mozart.
Kreek’s Notebook
Tõnu Kõrvits (°1969) is een Estse componist. In 1994 studeerde hij af aan de Estse Academie voor Muziek en Theater met als specialiteit compositie. Sinds 2001 doceert hij compositie en instrumentatie aan de Estonian Academy of Music and Theatre.
Hij heeft enkele opmerkelijke werken gecomponeerd, waaronder Kreek's Notebook (2007) voor gemengd koor en strijkorkest, gebaseerd op Estse sacrale volksmelodieën (verzameld door de bekende Estse koorcomponist Cyrillus Kreek) en Hymns from the Western Coast (2009) voor gemengd koor en saxofoonkwartet gebaseerd op Ests-Zweedse volkskoren.