Over VAN GUIDO EN GEZELLE

Welkom bij Davidsfonds Langemark!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

26 apr

VAN GUIDO EN GEZELLE

‘Van Guido en Gezelle’ - BART CAFMEYER voert een schalkse dialoog met Vlaanderens grootste dichter die 125 jaar geleden overleed.

vrijdag 26 april 2024 om 20:00 uur

Op 27 november 1899 noteerde Caesar Gezelle de laatste woorden van zijn beroemde nonkel Guido. “Ik hoorde zo geerne de veugelkens schufelen.” 

Guido Gezelle: priester-dichter, taalwetenschapper, leraar en journalist. Nonkel van Stijn Streuvels ook. In Roeselare schreef hij ‘Dien Avond en die Rooze’ en de onorthodoxe dichtbundel ‘Vlaamsche dichtoefeningen’. Maar wist je ook dat hij onder de schuilnaam “Spoker” satires schreef? En dat hij 150.000 papierlingskes met woordverklaringen bijeen verzamelde?

125 jaar na de laatste woorden gaat Bart Cafmeyer met Gezelle in dialoog. Letterlijk. Terwijl je de complexe man leert kennen, krijgt het monument een steeds menselijker gezicht. 

Een warme voorstelling die geschiedenis en literatuur op een schalkse manier weet te combineren. Muzikaal ingekleurd door Pieter-Jan Beghein. (Bron: CC De Spil Roeselare)

Locatie: Theaterschuur Kortekeer, hoeve familie Decock, Diksmuidestraat 13, 8920 Langemark

Reserveren kan via peene.peter@skynet.be of op 0474 68 94 60.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
DF Lid € 10,00
Geen DF lid € 15,00
Labels: Kunst & CultuurTheater & dansVoorstelling (theater, literatuur, film,...)Cultuurregio Westhoek