Over BOEKVOORSTELLING

27 sep

BOEKVOORSTELLING

Voorstelling van het nieuwe boek ‘De parochiepriesters en kerkgeschiedenis van Langemark-Poelkapelle door de eeuwen heen’. Auteurs: Georges Vandromme en Danny Jonckheere.

dinsdag 27 september 2022 om 19:30 uur

Samen zijn Georges en Danny niet aan hun proefstuk toe. Eerder brachten ze in 2014 al het boek ‘Hoe Langemark- Poelkapelle honderdennegen keer een toekomst verloor’ uit. Verder is Georges Vandromme ook gekend van uitgaves als ‘200 jaar burgemeesters in Langemark-Poelkapelle’ (2017), ‘Een wandeling langs 227 herbergen te Langemark-Poelkapelle’ (2019) en heel wat andere publicaties die het erfgoed van onze landelijke gemeente in het daglicht stelden.

Voor hun nieuwe boek zijn de auteurs gaan spitten in een stuk kerk- en klerikale geschiedenis dat ze nu met het brede publiek delen.

Op het programma staat - naast uiteraard de voorstelling van het boek - de overhandiging van het eerste exemplaar en een signeersessie, ook de vereremerking van een aantal leden van de kerkfabriek op het programma.

Het geheel wordt opgeluisterd door organist Ludo Geloen, die onder meer een nieuw werk ‘Quinque paroeciae’ zal creëren. Katelijne Vanbeselaere, ex-journaliste zal beide auteurs bevragen over hun boek.

Als afsluiter biedt het lokaal bestuur aan alle aanwezigen een glas aan.

Dinsdag 27 september 2022 om 19.30u - Sint-Pauluskerk van Langemark.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.